Pages

24 Ekim 2013

HÜNKAR BEĞENDİ

Gönderen bengibi benimgibi zaman: 13:44
 

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba... mecburi molalar veriyorum bu ara yoksa hergün bakmayı sürdürüyorum bloguma... bu dönemde herhangi başka bir şey yayınlayamasam da beni yalnız bırakmadığınız için çook teşekkür ediyorum...

Uzun zaman önce deneyip, sevmemize rağmen unuttuğum bir tarifle karşınızdayım bugün... hünkar beğendi. Adını boşuna almamış, varmış hünkarın bir bildiği :)) ilk yaptığımda böyle demiştik :) hala aynı kanıdayız... geçenlerde yeniden yaptım ve sanırım bu kez daha güzel oldu. Sizlerin de mutlaka denemesini isterim çünkü hem farklı bir lezzet hem de davet sofralarınız için güzel bir seçenek.

Adı ve malzemeleri gözünüzü korkutmasın gerçekten yapımı kolay ve eğlenceli... eveeet sıra geldi tarife...

Malzemeler
Beğendi Malzemeleri
  • 4 irice patlıcan (bostan patlıcan)
  •  1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5-2 su bardağı süt
  • Tereyağı ya da sıvıyağ
  • Karabiber, tuz
Eti İçin Malzemeler
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yeşil biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 orta boy domates
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
  1. Kuşbaşı eti yağsız tencerede suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra üzerine göz kararı yağı ilave edin. Yağ ısısını alınca yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi ekleyin. Yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra salçasını ve küp küp doğranmış domatesi ilave edin. Bu arada tuzunu ve karabiberini ekleyin. Yarım su bardağı kadar ılık su ekleyip pişmeye bırakın.
Beğendisi için ise;
  1. Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuklarını tek tek soymak yerine bütün halde ikiye bölün ve içini kaşıkla çıkarın. İnce ince kıyın. ( bu aşamada üzerine biraz limon sıkıp kararmasını engelleyebilirsiniz ama ben tadını nasıl etkileyeceğini kestiremediğimden yapmadım)
  2. Tencereye göz kararı sıvı yağ ( ya da tercihe bağlı tereyağ ) koyup unu kavurun.
  3. Un kavrulduktan sonra patlıcanları ekleyin ve çırpıcıyla çırparak, eze eze karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
  4. Bu esnada sütü yavaş yavaş kıvamını alana dek ekleyin ve çırpmaya devam edin. 
NOT: Kıvamı çataldan düşmeyecek derecede bir hal alacak. Bunun için sütü yavaş yavaş eklemenizi tavsiye ederim. Kıvamı yakalayınca sütü eklemeyi bırakın.

     5.  Servis esnasında, tabağa önce beğendiyi yayın. Ortasını hafif derince yapıp kavurmuş olduğunuz eti yerleştirin.


AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ben gibi benim gibi...hayat gibi... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review