Normalde bütün sebzeler kızartılarak ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp karıştırılarak servis edilir ama arasıra kaçamak yapsak da kızartmadan uzak durmak adına bu yöntemi bulduk. Bu sayede hem zamandan tasarruf ediyoruz hem sağlıktan ödün vermiyoruz hem de laf aramızda yorulmuyoruz :) bu pratik ama lezzetli tarifi yazmaya geldi sıra :) haydi bismillah...
Malzemeler
- 3 adet patates
- 3 adet irice havuç
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Üzeri için yoğurt
Yapılışı
- Bütün sebzeleri gönlünüze göre, ister kibrit şeklinde isterseniz de küp küp doğrayın. Bu arada fırına gireceği için sebzelerin biraz irice olmasında fayda var.
- Doğrayıp kuraladığınız sebzelerin fazla suyunu havlu kağıtla alın ve fırın tepsisine yayın.
- Üzerine zeytinyağını, tuzunu ve baharatlarını atıp güzelce karıştırın.
- Önceden ısıtılmış fırında sebzeler pişene kadar bekletin. (Kızartma gibi biraz gevrek olmasını isterseniz piştikten sonra bir 5-10dk. daha pişirin)
- Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre sarımsaklı veya sarımsaksız yağurt koyup servis yapın.
AFİYET OLSUN...
2 yorum:
Cok lezzetli, ben onu kizartip (ette koyuyorum) uzerine bol sarmisakli domatesli bir sos hazirliyorum.zaman aliyor sizinkinide mutlaka deneyecegim daha saglikli zamandan tasarruf sevgiler suna
sunacım çok teşekkür ederim katkın ve yorumun için. Et koymak hiç aklıma gelmemişti, ben de bir ara o şekilde denemek isterim :) sevgiler
Yorum Gönder