Pages

23 Mayıs 2013

PİŞİ

Gönderen bengibi benimgibi zaman: 17:46
PİŞİ


 
 
 
      Bizim ailenin en çok zevk aldığı şey, şöyle ailecek yapılan dört başı mamur kahvaltılardır... hoş her öğün için özeniriz ama :) uzuun uzuuun yapılan sohbetler, çocukların bağrışı çığrışı, çay faslı... bazen bir demlik az gelir bize :) Tabaklar son kırıntısına kadar biter :) Hasbelkader biri geri dönerse bir tuhaflık var demektir :) en son herşey silinip süpürüldükten sonra çayla birlikte sohbete devam, hele de balkondaysak değmeyin keyfimize. Masayı ilk terkedenler ailenin erkekleridir. Malum biz hanımlar severiz çay fasıllarını uzatmayı :) "İnsan ailesinde ne görürse öyle gider" derler. Anneme bu güzel alışkanlığı bize kazandırdığı için teşekkür ederim...

      Tatil kahvaltılarında ya da birlikte olduğumuz kahvaltılarda lezzetli atıştırmalıklar yapmayı severiz. Pişi de bunlardan biri... Ah bir de kilo yapmasa :) Severek yaptığımız yerken de kendimizi tutamadığımız bu lütfun tarifine geçelim isterseniz...



Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı toz maya(yaşmaya da kullanabilirsiniz)
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1.5-2 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ


Yapılışı

  1. Unu derince bi kaba boşaltın. Ortasını havuz gibi açın. Boşluğa sıvı yağı (arzu ederseniz zeytin yağ da kullanabilirsiniz), tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin.
  2. Bir cezvede su ve sütü karıştırıp ılıyıncaya kadar ısıtın. Isınınca yavaş yavaş una ekleyin bir taraftan da hamuru karın. Ele yapışan bi hamur elde edeceksiniz.
  3. Üzerine temiz bir örtü örtüp en az 30-40 dk mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalandıktan sonra elinizi sıvı yağa batırıp, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avcunuzun içinde yassıltıp ortasına bir delik açın.
  5. Kızdırılmış sıvı yağda altın sarısı renk alana dek kızartın.
NOT: Başından ayrılmamanızı tavsiye ederim. Çabuk pişeceği için yanabilir.


Afiyet olsun...


2 yorum:

Unknown dedi ki...

ayyy bende çok severim

bengibi benimgibi dedi ki...

sevilmeyecek gibi değil ki :)

Yorum Gönder

 

ben gibi benim gibi...hayat gibi... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review