Yine bir reçel tarifiyle geldim. Aslında daha önce yazdığım çilek reçelinden farklı değil bu reçelin de tarifi. Ben bu tarifi öğrendim öğreneli her şeyin reçelini yapar oldum :) o kadar kolay ki yapması... stressiz, zahmetsiz... Tarifi yeniden yazıcam bir başka sayfaya gitme zahmetine katlanmayın diye :)
Malzemeler
- 1 kilo şekerpare
- 3.5 su bardağı su
- 1 kilo şeker
- Bir orta boy limon
Yapılışı
- Su ve şekeri koyulaşıncaya kadar (takriben 25 dk.) kaynatın. Sonra içine çekirdeklerini ayıkladığınız şekerpareleri atın ve kaynatmaya devam edin. Yalnız burda söylemem gereken bir şey var ki o da şekerpare reçelini çilek reçeline oranla daha fazla kaynatmanız gerektiği. Çünkü şekerpare çileğe göre daha geç koyulaşıyor.
- İstediğiniz koyuluğa geldiğinde içine limonu sıkın. 10-15 dk. daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
- Dilerseniz en az bir gün üstüne temiz bir tülbent kapatıp güneşlendirin. Böylece reçeliniz hem daha kıvamlı hem de uzun ömürlü olacak.
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder