Sezonun ilk hamsisini dün akşam yedik :) eşime göre daha erken ama hamsiyi görünce dayanamadı tabi :) dediğine göre "yağlanması, kendine gelmesi için kulağına kar suyunun kaçması" gerekiyormuş...
Karadenizliler'in balıktan ayırdığı hamsi :) hem pratik bir pişirme tekniğine hem de enfes bir lezzete sahip... biz Karadeniz usulü mısır ununa bulayarak pişiriyoruz. Denemenizi tavsiye ederim :)
Malzemeler
- 1 kilo hamsi
- 250 gr. mısır unu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Hamsileri güzelce temizleyip, sularının akması için süzgeçte bekletin.
- Suları süzüldükten sonra genişçe bir tepsiye hamsileri alın.
3. Üzerlerine yeteri kadar tuz ve mısır ununu ilave edip karıştırın.
5. Arkalı önlü çevirerek ve azar yağ ekleyerek pişirin. (Düz bir kapak yardımıyla daha kolay çevirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
5 yorum:
Ortadaki mezeninde tarifini verebilir misiniz
kusura bakmayın sayın yılmaz. yorumunuzu henüz gördüm. tabiki :) ortadaki soğan salatası. soğanları yarım ay şeklinde ince ince kıyın tuzla ovun, tuzu fazla gelirse bir süzgeçle yıkayın ve sıkın. daha sonra sumak, nar ekşisi ve yağla karıştırıp servis yapın. (az tuz ve sumakla ovarsanız soğanları yıkamanıza gerek kalmaz ve daha lezzetli olur) afiyet olsun :)
Teşekkür ederim :)
rica ederim, afiyet olsun.
Yorum Gönder