Malzemeler
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 adet yufka
- 1 şişe soda
- 1 yumurta
- yarım su bardığı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- çay kaşığının ucuyla karbonat
Yapılışı
- Kuru soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra içine yıkayıp irice kıydığınız ıspanakları ekleyin. Salçasını ve tuzunu attıktan sonra pişmesine izin vermeden çok çok az çevirip altını kapayın. Soğumaya bırakın. (ben normalde kavurmazdım ama eşimin tavsiyesiyle azcık da olsa kavuruyorum böylece ıspanağın sası tadı kayboluyor)
- Sos malzemelerini çırparak karıştırın.
- İlk yufkayı fırın tepsisine parçalamadan serin. Üzerine sostan bolca döküp yayın. 2. yufkayı parçalayın, sosa batırıp çıkarın ve dalgalı bir şekilde ilk yufkanın üzerine yayın. 3. yufkanın yarısını da aynı şekilde parçalayıp, soslayıp yayın.
- Tam ortasına gelince de ıspanağı döşeyin.
- Kalan yufkalara da aynı işlemi yapıp böreği tamamlayın. Tüm yufkalar bittikten sonra ilk yufkanın dışarda kalan kısımlarını da böreğin üzerine kapatın.
- Tüm bu işlem bittikten sonra böreği dilimleyin ve geri kalan sosu üzerine dökün. Üzerine çörek otu ve susam serpin. En az 2 saat dinlendirip ( bir gece önceden de yapabilirsiniz) önceden ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder