Pages

28 Kasım 2013

ISPANAKLI BÖREK

Gönderen bengibi benimgibi zaman: 15:35
 Ispanağın tüm faydalarına rağmen yemeğini sevmeyenler ve sırf bu yüzden çocuklarına yediremeyenler blog başına :)) eşim de ben de yaramaz çocuklar misali ıspanağın yemeğini pek sevmeyiz. En azından vitaminini almak için, ya bu şekilde böreğini yaparım ya da kendi geliştirdiğim bir tarifim var onu yaparım.  Bu kez böreğini yaptım sizlerle de paylaşmak istedim. Pratik bir börek diyebilirim. Hem aile sofralarınız için hem de misafirleriniz için güzel bir tad... şimdiden afiyet olsun :)

Malzemeler
  • 1 kilo ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 adet yufka
sosu için:
  • 1 şişe soda
  • 1 yumurta
  • yarım su bardığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • çay kaşığının ucuyla karbonat

Yapılışı
  1. Kuru soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra içine yıkayıp irice kıydığınız ıspanakları ekleyin. Salçasını ve tuzunu attıktan sonra pişmesine izin vermeden çok çok az çevirip altını kapayın. Soğumaya bırakın. (ben normalde kavurmazdım ama eşimin tavsiyesiyle azcık da olsa kavuruyorum böylece ıspanağın sası tadı kayboluyor) 
  2. Sos malzemelerini çırparak karıştırın.
  3. İlk yufkayı fırın tepsisine parçalamadan serin. Üzerine sostan bolca döküp yayın. 2. yufkayı parçalayın, sosa batırıp çıkarın ve dalgalı bir şekilde ilk yufkanın üzerine yayın. 3. yufkanın yarısını da aynı şekilde parçalayıp, soslayıp yayın.
  4. Tam ortasına gelince de ıspanağı döşeyin.
  5. Kalan yufkalara da aynı işlemi yapıp böreği tamamlayın. Tüm yufkalar bittikten sonra ilk yufkanın dışarda kalan kısımlarını da böreğin üzerine kapatın.
  6. Tüm bu işlem bittikten sonra böreği dilimleyin ve geri kalan sosu üzerine dökün. Üzerine çörek otu ve susam serpin. En az 2 saat dinlendirip ( bir gece önceden de yapabilirsiniz) önceden ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...



0 yorum:

Yorum Gönder

 

ben gibi benim gibi...hayat gibi... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review