Uzun zamandır yapmadığım ama çok sevdiğim bir yemek barbunya... hem kuru fasülye gibi yemek olarak hem de meze ya da ara sıcak olarak yapılabilen bol seçenekli bir tahıl :) lafı fazla uzatmadan başlayalım tarifi yazmaya...
Malzemeler
- 1 kilo ayıklanmış barbunya
- 1 tane soğan
- 3 tane havuç
- 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, şeker
- 1.5 yemek kaşığı un
- süslemek için maydanoz
Yapılışı
- Barbunyanızı eğer derin dondurucudan kullanıyorsanız öncelikle birazcık kaynatıp sonrasında suyunu süzmenizi öneririm.
- Orta boy bir tencerede önce yemeklik doğranmış soğanları ardından küp küp doğranmış havuçları kavurun.
- Salçayı ekleyin kavurduktan sonra barbunyaları ilave edin. Üzerine tuzunu, şekereni ve baharatlarını ekleyip kavurmaya devam edin.
- Barbunyanızın helmeli yani kıvamlı olmasını istiyorsanız bu esnada 1.5 yemek kaşığı un ekleyip 2-3 dk. daha kavurun. Sonra üzerine üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın.(Barbunyanın susuz olmasını istiyorsanız fazla suyunu, ocakta biraz fazla tutarak çektibilirsiniz.)
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder