Pages

11 Kasım 2013

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Gönderen bengibi benimgibi zaman: 12:09
Uzun zamandır yapmadığım ama çok sevdiğim bir yemek barbunya... hem kuru fasülye gibi yemek olarak hem de meze ya da ara sıcak olarak yapılabilen bol seçenekli bir tahıl :) lafı fazla uzatmadan başlayalım tarifi yazmaya...
 
 
Malzemeler
  • 1 kilo ayıklanmış barbunya
  • 1 tane soğan
  • 3 tane havuç
  • 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, şeker
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • süslemek için maydanoz

Yapılışı

  1. Barbunyanızı eğer derin dondurucudan kullanıyorsanız öncelikle birazcık kaynatıp sonrasında suyunu süzmenizi öneririm.
  2. Orta boy bir tencerede önce yemeklik doğranmış soğanları ardından küp küp doğranmış havuçları kavurun.
  3. Salçayı ekleyin kavurduktan sonra barbunyaları ilave edin. Üzerine tuzunu, şekereni ve baharatlarını ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Barbunyanızın helmeli yani kıvamlı olmasını istiyorsanız bu esnada 1.5 yemek kaşığı un ekleyip 2-3 dk. daha kavurun. Sonra üzerine üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın.(Barbunyanın susuz olmasını istiyorsanız fazla suyunu, ocakta biraz fazla tutarak çektibilirsiniz.) 
NOT: Ben genelde barbunyayı da diğer tahıllar gibi düdüklüde pişiririm. Hem daha çabuk pişer hem de daha lezzetli olur.


AFİYET OLSUN...



0 yorum:

Yorum Gönder

 

ben gibi benim gibi...hayat gibi... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review