Pages

11 Mayıs 2013

LİMON KABUĞU AROMALİ TAVUK SOTE

Gönderen bengibi benimgibi zaman: 00:19
LİMON KABUĞU AROMALI TAVUK SOTE





   Geneleksel yemekleri çok sevsem de bazen değişiklik ister insan... hele de konu tavuksa :) bildiğim yemekleri hiçbir şey yapamasam da en azından doğrayış şekillerini değiştirerek yapmaya çalışırım.

   İlk kez denediğim yemeklerde her zaman aynıdır eşimin tepkisi “hayır hayııır yine miiiii” :) ama sonuçtan ikimiz de memnun kalınca ortaya müthiş bir keyif çıkıyor :) denemenizi tavsiye ettiğim bu tarifin, yeni yemek tarzlarına önyargıyla yaklaşan eşlerin de hoşlarına gideceğine inanıyorum ;) kolay gelsin...





Malzemeler

  • 1 kilo tavuk pirzola
  • 1 orta boy soğan
  • 2 iri havuç
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • çörek otu (isteğe göre)
  • taze nane yaprakları
  • tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı

  1. Tavukları ince uzun şeritler halinde doğrayın. Kızgın bir tavada (teflon veya seramik tavalarda daha güzel oluyor) önce yağsız kavurun. Renkleri döndükten ve sularını çektikten sonra yağını ekleyin.
  2. Soğanı dikine kesip uzun şeritler halinde doğrayın.
  3. Havuçları da uzun şeritler halinde doğrayın, soğanla birlikte kavrulan tavuklara ekleyin. Soğanların ve havuçların kendilerinden geçmelerine izin vermeden kavurmaya devam edin zira diri göründükleri zaman daha iştah açıcı oluyorlar :)
  4. Tuzunu, karabiberini ve kimyonunu ekleyin.
  5. Rendelenmiş limon kabuklarını, sarımsağı ve çörek otunu ekleyin.Aromalarının yemeğe geçtiklerinden emin olduktan sonra nane yapraklarını ekleyin. Karıştırdıktan sonra altını kapatın.
  6. Dinlendirmeden sıcak servis yapın.

      AFİYET OLSUN...


0 yorum:

Yorum Gönder

 

ben gibi benim gibi...hayat gibi... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review