Geneleksel yemekleri çok sevsem de bazen değişiklik ister insan... hele de konu tavuksa :) bildiğim yemekleri hiçbir şey yapamasam da en azından doğrayış şekillerini değiştirerek yapmaya çalışırım.
İlk kez denediğim yemeklerde her zaman aynıdır eşimin tepkisi “hayır hayııır yine miiiii” :) ama sonuçtan ikimiz de memnun kalınca ortaya müthiş bir keyif çıkıyor :) denemenizi tavsiye ettiğim bu tarifin, yeni yemek tarzlarına önyargıyla yaklaşan eşlerin de hoşlarına gideceğine inanıyorum ;) kolay gelsin...
Malzemeler
- 1 kilo tavuk pirzola
- 1 orta boy soğan
- 2 iri havuç
- 1-2 diş sarımsak
- 1 limon kabuğu rendesi
- çörek otu (isteğe göre)
- taze nane yaprakları
- tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı
- Tavukları ince uzun şeritler halinde doğrayın. Kızgın bir tavada (teflon veya seramik tavalarda daha güzel oluyor) önce yağsız kavurun. Renkleri döndükten ve sularını çektikten sonra yağını ekleyin.
- Soğanı dikine kesip uzun şeritler halinde doğrayın.
- Havuçları da uzun şeritler halinde doğrayın, soğanla birlikte kavrulan tavuklara ekleyin. Soğanların ve havuçların kendilerinden geçmelerine izin vermeden kavurmaya devam edin zira diri göründükleri zaman daha iştah açıcı oluyorlar :)
- Tuzunu, karabiberini ve kimyonunu ekleyin.
- Rendelenmiş limon kabuklarını, sarımsağı ve çörek otunu ekleyin.Aromalarının yemeğe geçtiklerinden emin olduktan sonra nane yapraklarını ekleyin. Karıştırdıktan sonra altını kapatın.
- Dinlendirmeden sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder