Pages

11 Mayıs 2013

ŞEKERPARE

Gönderen bengibi benimgibi zaman: 16:22
ŞEKERPARE





Evimizin en vazgeçilmezi tatlıdır. Sebebi ise eşimin tam bir tatlı delisi olmasıdır :) En fazla bir gün dayanır tatlısızlığa... Şekerpare hem hafif hem pratik hem de memnun edici olmasından dolayı benim kurtarıcılarımdandır :) İşin en keyifli yanı ise tatlı delisi eşin yüzünde "Allaaaaah tatlııııı" ifadesini görmektir :)

Malzemeler
 
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından az irmik( 2 parmak kadar)
  • aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet için
 
  • 4.5 su bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su
Yapılışı
 
  1. Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. içine bir kaç damla limon suyu damlatın. 10 dk. daha kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.
  2. Margarini ve şekeri karıştırdıktan sonra yumurtaları ve irmiği ekleyin.
  3. Unu, unun üstüne kabartama tozu ve vanilyayı ekleyin. (unu azar azar eklemenizde fayda var)
  4. Sonunda ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalara alın. uzunlamasına yuvarlayan ve üstlerine hafif bastırarak yassılaştırın.
  6. Şekerpareleri yağlanmış yahut fırın kağıdı yayılmış tepsiye dizin. Üzerlerine çatal ya da bıçak yardımıyla çizgiler atın. Yumurta sarısı sürerek önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 30dk. üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Şekerpareler fırından çıkınca ılık şerbeti üzerlerinde gezdirin. (fırın kabınız geniş ve şerbetin yeterince iyi dağılmayacağını düşünüyorsanız, şekerpareleri başka bi kaba alıp üstüne şerbeti dökebilirsiniz.)
    NOT: Her evin fırını farklıdır. Isı derecelerini kendi fırınıza göre uyarlamanızı tavsiye ederim.
 

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

 

ben gibi benim gibi...hayat gibi... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review