Evimizin en vazgeçilmezi tatlıdır. Sebebi ise eşimin tam bir tatlı delisi olmasıdır :) En fazla bir gün dayanır tatlısızlığa... Şekerpare hem hafif hem pratik hem de memnun edici olmasından dolayı benim kurtarıcılarımdandır :) İşin en keyifli yanı ise tatlı delisi eşin yüzünde "Allaaaaah tatlııııı" ifadesini görmektir :)
Malzemeler
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağından az irmik( 2 parmak kadar)
- aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet için
- 4.5 su bardağı şeker
- 4.5 su bardağı su
- Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. içine bir kaç damla limon suyu damlatın. 10 dk. daha kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.
- Margarini ve şekeri karıştırdıktan sonra yumurtaları ve irmiği ekleyin.
- Unu, unun üstüne kabartama tozu ve vanilyayı ekleyin. (unu azar azar eklemenizde fayda var)
- Sonunda ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara alın. uzunlamasına yuvarlayan ve üstlerine hafif bastırarak yassılaştırın.
- Şekerpareleri yağlanmış yahut fırın kağıdı yayılmış tepsiye dizin. Üzerlerine çatal ya da bıçak yardımıyla çizgiler atın. Yumurta sarısı sürerek önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 30dk. üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Şekerpareler fırından çıkınca ılık şerbeti üzerlerinde gezdirin. (fırın kabınız geniş ve şerbetin yeterince iyi dağılmayacağını düşünüyorsanız, şekerpareleri başka bi kaba alıp üstüne şerbeti dökebilirsiniz.)
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder