Sizde benim gibi kıyır kıyır, ağızda dağılan kurabiyeleri pastaları mı seviyorsunuz? işte tam sizlik bir tarif... bizim evde poğaça haricinde pek tuzlu pasta yapılmasa da tuzlu dendiğinde ilk akla gelen bu kurabiye, gerçekten ağızda dağılan, birkaç tane yedikten sonra tamam artık yeter dediğiniz anda dayanamayıp bir tane daha yiyeceğiniz vazgeçilmez tadınız olacak :)
Malzemeler
- 250gr. tereyağı (margarin de olabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kağışı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Tercihe göre içersine çörek otu ya da susam eklenebilir.
Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağı, yumurta akını, şekeri, tuzu iyice karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu karıştırarak yavaş yavaş karışıma ekleyin. Meşhur ipucumuz "kulak memesi" kıvamına gelince un eklemiyi bırakın.
- Hamuru belli parçalar alarak masada ya da tezgahta yuvarlayın (silindir şeklinde) ve verev parçalar elde edin. (Şekil sizin hayal gücünüzle sınırlı :) pasta kalıpları da kullanabilirsiniz)
- Tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine içine biraz sıvı yağ ve biraz da şeker eklediğiniz yumurta sarısını sürün... (NOT: Sıvı yağ ve şeker karıştırılmış yumurta sarısı hem bir parlaklık hem de güzel bir renk verir.)
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20dk üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
18 yorum:
nefis görünüyor denemek lazım elinize sağlık
deneyin, pişman olmayacaksınız :)
elinize sağlık ustam muazzam bir tarif olmuş.
aman efendim estağfirullah :) çok teşekkür ederim...
sitenizi yeni keşfettim.Bundan sonra sıksık görüşcek gibiyiz ellerinize sağlık
ne mutlu bana, hoşgeldiniz... sık sık görüşmek üzere :)
Leziz mi leziz ellerime saglik cok guzel olmus meryem
:)) ellerinize sağlık meryem hanım afiyet olsun
kimse benim yaptığıma inanmadı nerden aldın dediler. Sayenizde sükse yaptım :D çok çok teşekkür ederim kalan hamuru buzluğa attım sonra pişirince daha bile güzel oldu
ben de çok mutlu oldum bunları duyunca :) ellerinize sağlık. ayrıca kendinize haksızlık etmişsiniz "beceriksiz" demekle:) paylaştığınız için ben teşekkür ederim.
yaptım şuan fırında :))) geçen hafta da denemiştim süper oldu yiyenler tarif bile istedi :)
çok sevindim :) ellerinize sağlık.
Ne kadar un
aldığı kadar demek durumundayım. kulak memesi kıvamında olması yeterlidir
Suan yaptım fırında bakalım nasıl olcak :)
nasıl oldu :))
Ben de yaptım çok lezzetli oldu.teşekkür ederim tarif için
afiyet olsun. ne demek efendim :)
Yorum Gönder