Tatil kahvaltılarında ya da birlikte olduğumuz kahvaltılarda lezzetli atıştırmalıklar yapmayı severiz. Pişi de bunlardan biri... Ah bir de kilo yapmasa :) Severek yaptığımız yerken de kendimizi tutamadığımız bu lütfun tarifine geçelim isterseniz...
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı toz maya(yaşmaya da kullanabilirsiniz)
- 2 çay kaşığı şeker
- 1.5-2 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Unu derince bi kaba boşaltın. Ortasını havuz gibi açın. Boşluğa sıvı yağı (arzu ederseniz zeytin yağ da kullanabilirsiniz), tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin.
- Bir cezvede su ve sütü karıştırıp ılıyıncaya kadar ısıtın. Isınınca yavaş yavaş una ekleyin bir taraftan da hamuru karın. Ele yapışan bi hamur elde edeceksiniz.
- Üzerine temiz bir örtü örtüp en az 30-40 dk mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra elinizi sıvı yağa batırıp, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avcunuzun içinde yassıltıp ortasına bir delik açın.
- Kızdırılmış sıvı yağda altın sarısı renk alana dek kızartın.
Afiyet olsun...
2 yorum:
ayyy bende çok severim
sevilmeyecek gibi değil ki :)
Yorum Gönder