Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 6-7 yemek kaşığı tahin
- 10 diş sarımsak
- yarım limon suyu
- haşlanmış nohutun suyu
- tuz
- maydanoz
- kimyon
- sumak
- tereyağ\sıvıyağ
- kırmızı toz biber
- Akşamdan ıslattığınız nohutları bir taşım kaynatarak suyunu süzün. Süzdüğünüz nohutları üzerlerine gelecek kadar su ekleyip düdüklüde pişirin.
- Pişen nohutları derince bir tencereye alın ve öncelikle 1 çay bardağı kendi suyundan ekleyerek blender ile ezin. Çataldan düşmeyecek bir kıvama gelinceye kadar su ekleyerek çekmeye devam edin.
- Nohutlar kıvama gelince tahini, tuzu, limonu ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin. Bu aşamada tadına bakarak tuzunu ve sarımsağını ayarlayabilirsiniz (humusun yani çekilmiş nohutların rengi sarıdan kreme dönmüşse tahini yeterli demektir)
- Ezme işlemini bitirince, servisten önce, humusu çevirerek bir 10dk. kavurun (içine hiçbir şey eklemiyoruz)
- Küçük bir tavada yağı kızdırın içine kırmızı toz biberi atın ve sos haline getirin.
- Kavrulan humusu servis tabağına alın. Üzerine kimyonu, sumağı ve kıydığınız maydanozu serpin. En üste kızdırdığınız biberli yağı gezdirin.
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder