Bu kez sıcak bir çorba paylaşacağım. Şimdi diceksiniz " bu sıcakta sıcak çorba mı!!! " diye ama havalar ne olursa olsun Ramazan faktörü var biliyorsunuz :) biz çorbayı çok severiz. Bu konuda tek şikayetimiz ise kısıtlı çorba alternatifleri... daha doğrusu içilebilecek çeşit sayısı az :) hazır çorba halinde çok sevmiştik ama kendim hiç yapmamıştım. Sağlık açısından zararlı olduğunu düşündüğümüz için nerdeyse 3-4 yıldır kullanmıyorum ama bu tatdan da mahrum kalmak istemedim ve sıvadım kolları :) sonuç mu? güzel oldu :) şu halde, hem bana hem size alternatif olsun bu çorba...
Malzemeler
- Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı un
- Yeteri kadar (yaklaşık yarım çay bardağı) sıvıyağ
- Tuz, karabiber ve kuru nane
Yapılışı
- Bulgur, pirinç ve mercimeği yıkadıktan sonra 3-4 su bardağı suda haşlayın.
- Tencereye sıvı yağı kızdırın ve küp küp doğradığınız soğanları kavurun. Üzerine salçayı ekleyin. Bu arada baharatları ekleyin. Salçayı bir iki kez çevirdikten sonra 2 yemek kaşığı unu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Un kavrulduktan sonra 1 çay bardağı soğuk suyla çırparak açın ve haşlandığı suyla birlikte bulgur, pirinç ve mercimeği ekleyin.
- Kaynadıktan sonra kıvamına bakın biraz koyu bir kıvam olması gerekiyor. Çok koyu olmuşsa sıcak suyla açabilirsiniz... (Takdir edersiniz ki özellikle kullanılan pirinç ve mercimek farkı kıvamı etkileyebiliyor)
- Üzerine nane serpip servis edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN...
2 yorum:
oruç oruç bu sayfada dolaşmak keyif verse gerek bizlere :) muhteşem lezzetler bunlar
yapıp denediğinizde daha çok keyif alırsınız inşaallah :) çok teşekkür ederim...
Yorum Gönder